Ляльковий театр

Що потрібно дітям для повного щастя?

Мир на землі, любов і турбота ближнього і мабуть ще посмішка, яка прикрашає дитячі вуста.

А якщо діти живуть у сільській місцевості? Хіба вони не мають права бути повноцінними? Хіба вони не хочуть проводити своє позашкільне дозвілля у других позашкільних закладах, таких як, наприклад, театр?

Діти ніколи не виходили з моди. Вони завжди будуть нашим початком і опорою, продовженням людського роду. Ми знаємо і пам’ятаємо, що діти – це наше майбутнє, і ми повинні прививати їм усе найкраще.

І саме для наших сільських дітей було відкрито у Липнязькому Палаці Культури театральний гурток. У якому свою першу прем’єру показав ляльковий театр під керівництвом художнього керівника Морковської Наталії Дмитрівни.

27 листопада 2012 року першими глядачами були самі найменші – дітлахи з дитячого садка «Сонечко». Вони мали змогу продивитися лялькову виставу «Ріпка». Веселі і яскраві персонажі так розвеселили дітей, що відчувалось і нам за кулісами, що саме цього і не вистачає їм для повноцінного щастя.

Ляльковий театр не обділив усмішкою нікого, хто хотів туди потрапити. Усі учні молодших класів Липнязької школи №1 мали змогу відвідати новий театр і побачити першу прем’єру, насолодитися веселою казкою. Два дні підряд діти сміялися від душі. Завдяки гарно організованій і спільній праці хочеться висловити подяку директорові Липнязької ЗШ № 1 Шеремету Олександру Андрійовичу, а також усім педагогам (учителям) школи, які з радістю пішли нам на зустріч і допомогли організувати час і дату, щоб усі бажаючі діти подивилися першу прем’єру.

Кожен театр не може обійтися без найголовнішого – це без актора. Якщо є актори тоді режисеру є з ким працювати і над чим творити, з ким розвиватися. Театр – це мистецтво колективне і завдяки колективній спільній праці вдалося створити для дітей веселу казку. Ще зовсім недавно до театрального гуртка записалися діти нашої школи. І вже стали гарним обличчям не тільки театру а й школи. Це Малахова Дарина (7 клас), Матковська Марина (7 клас), Морковська Аліса (8 клас), Лукашук Людмила (6 клас).

Якщо вдячні глядачі отримали від прем’єри задоволення і веселий сміх, якщо вони після вистави аплодують і дякують, то немає нічого ціннішого для актора і режисера, як оцінка вдячного глядача. Але це ще не все. Театр планує дивувати і веселити дітей ще з більшими силами, тому що це тільки початок.

Кiлькiсть переглядiв: 420