Той, хто не знає свого минулого – не вартий майбутнього

Як для дерева важливим є міцне коріння, за допомогою якого воно живиться і існує, так і для кожної людини важливою є історична память про минуле того місця, де вона народилась і живе. Сьогодні ми повертаємось до забутого, відроджуючи, пробуджуючи до життя національні традиції, національний дух нашого народу.

Зберегти та примножувати традиції рідного краю, прививати любов до отчої землі та його народу, до материнської пісні, виховувати гордість за рідне село та його мешканців – такою була мета незвичної екскурсії до краєзнавчого музею села Липняжка, яка відбулася 13 лютого цього року. Незвична, так як проводили її учні Липнязької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.. №1 (Рябовол Жанна, Шевченко Валентина, Королішина Яна, Димчук Лілія, Гинькут Тетяна та Сухоярська Настя) англійською мовою. А слухачами цієї екскурсії були вчителі англійської мови нашого району.

Екскурсоводи познайомили гостей з історією заснування нашого села та його першими жителями. Присутні побачили мальовничу панораму Липняжки, побут української хати, одяг,зроблений своїми руками та безліч експонатів, які свідчать про героїчне минуле рідного села. Особливо цікавими були роботи липнязьких умільців М.Мірошніченко, М.Гусарова, Т.Прудкуна, І.Вердиша та розповіді про Народний фольклорний ансамбль «Червона калина» і аматорський театр.

Відвідувачі побували в 5 залах музею, де зібрані документи, фотографії та речі різних часів.В усі віки любов до рідної землі надавали сили нашим предкам у боротьбі з ворогами і загарбниками. Почуття патріотизму завжди надихало наших земляків на щоденну працю заради процвітання рідного села.

Закінчилась екскурсія гарною піснею про Липняжку у виконанні Світлани Присяжнюк та Раїси Тарасенко.

/Files/images/2a.jpg

/Files/images/3a.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 381