Година коду

3 - 9 грудня 2018 року в рамках тижня комп’ютерних наук стартувала міжнародна освітня ініціатива «Година коду» (Hour of Code), що спрямована на популяризацію ІТ серед учнів за допомогою проведення спеціально розробленого інтерактивного уроку інформатики, метою якого є показати учням, що інформатика може бути веселою та цікавою.


/Files/images/2018/godina_kodu/SAM_0011.JPG /Files/images/2018/godina_kodu/SAM_0003.JPG

У формі гри та зі зрозумілими інструкціями дитина за одну годину вчиться писати код, відразу бачить результат своєї роботи і пишається зробленим. Учні 5-11 класів нашої школи пробували себе в програмуванні з допомогою вчителя інформатики Шеремета О.А.

Багатьом дітям це допомагає підвищити інтерес до навчання, переконатись, що інформатика є цікавою та творчою, доступною для будь-якого віку, для всіх учнів та розширити світогляд.

/Files/images/2018/godina_kodu/SAM_0012.JPG /Files/images/2018/godina_kodu/SAM_0016.JPG

В режимі он-лайн діти мали змогу спробувати себе у ролі справжніх програмістів, та ще й отримати за це справжній сертифікат. Учні у захваті керували героями Minecraft. З кожним етапом завдання ускладнювалися, і в межах 12 завдань, розрахованих приблизно на годину часу, учні знайомилися з базовими конструкціями програмування: циклами на певну кількість повторів та умовними повторами, а також із розгалуженнями "якщо" та "якщо-то-інакше".Після заняття усі школярі, які долучилися, отримали сертифікат міжнародного зразка.

Кiлькiсть переглядiв: 281