Запрошуємо до участі!Олімпіада з економіки!

Економіко-технологічний інститут ім. Роберта Ельворті

Олімпіада з економіки 2020!

Олімпіада – це захід, головною метою якого є пошук та підтримка обдарованої учнівської молоді, здатної продемонструвати глибокі теоретичні знання з теорії економічної науки, знання економічних законів, здатність до критичного мислення, уміння наводити переконливі аргументи і докази, висловлювати власну думку.

Термін проведення Олімпіади

Олімпіада проводиться у два етапи:

І – дистанційний, відбірковий етап (до11.05.2020)

ІІ – дистанційний, фінальний етап ( до 5.06. 2020)

Реєстрація до 30.04.20

Учасники Олімпіади .До участі в Олімпіаді допускаються учні 10-11 класів середніх шкіл, ліцеїв і гімназій м. Кропивницького і Кіровоградської області

Основний зміст Олімпіади

Зміст Олімпіади визначається відповідно до її цілей і завдань. Олімпіада проводиться з метою популяризації економічних знань серед учнів загальноосвітніх шкіл.

Питання, які включено до змісту завдань охоплюють шкільний курс “Основ економіки” який учні повинні були опанувати: потреби та економічні блага, економічні ресурси та процес виробництва, проблема вибору та альтернативна вартість, основні питання економіки, дійові особи економіки та їх взаємодія, раціональне економічне мислення, взаємодія попиту і пропозиції та ринкова рівновага, ціна ринкової рівноваги, взаємопов’язані ринки, функції та види грошей, види ринків та їх інфраструктура, доходи у ринковій економіці, конкуренція.

Правила проведення Олімпіади

Олімпіада проходить у режимі заочної та очної участі.

І та ІІ етапи олімпіади проводиться дистанційно.

Для участі в Олімпіаді та отримання завдання для відбіркового туру необхідно до 30.04.20 направити на електронну пошту etiolimpiada@gmail.com наступні контактні данні:

ПІБ _______________________________

Адреса, телефон, Е-mail______________

Школа ____________________________

Завдання І етапу містять тестові та творче завдання.

У тестах визначається єдина правильна відповідь, що оцінюється в 1 бал (максимум 20 балів). Творче завдання потребує повної, логічної, розгорнутої відповіді з використанням економічних понять та економічних законів, аналізом економічних явищ і процесів, наведенням ілюстрацій у вигляді графіків, таблиць або схем та обґрунтуванням висновків. Творче завдання оцінюється в 40 балів.

За результатами першого етапу, будуть відібрані учасники другого (фінального етапу).

ІІ – дистанційний, фінальний етап олімпіади буде складатися із задач та творчих завдань.

Виконані завдання І та ІІ етапів необхідно відправити на електронну пошту etiolimpiada@gmail.com або принести за адресою: 25006, м. Кропивницький, вул. Євгена Чикаленка 3, Економіко-технологічний інститут ім. Роберта Ельворті (деканат).

Переможці олімпіади отримують цінні подарунки від фонду “Ельворті”:

І місце – сертифікат на покупку оргтехніки 3000 грн;

ІІ місце – сертифікат на покупку оргтехніки 1500 грн;

ІІІ місце – сертифікат на покупку оргтехніки 500 грн .

Переможці олімпіади, які вступатимуть до Економіко-технологічного інституту ім. Роберта Ельворті, матимуть можливість отримати 20 додаткових балів до ЗНО для отримання грантів на безкоштовне навчання у інституті

Детальна інформація – за телефонами: (067)402-50-44; (050)088-55-50; (0522) 30-88-42

Кiлькiсть переглядiв: 296